Braai: wat is dat precies?

 

Eigenlijk is het barbecueën met een draai. In de eetcultuur van Zuid-Afrika is braaien heel hot. Dit eetfestijn draait om eten, drinken en vooral heel veel gezelligheid. Maar wat is dat braaien dan precies en wat moet je hierover weten?

Als je denkt dat braaien en barbecueën hetzelfde is, dan heb je het mis. Een braai mag dan wel ‘barbecue’ betekenen in het Zuid-Afrikaans, maar het is absoluut niet hetzelfde. Met een barbecue maak je het eten vaak klaar op kolen, terwijl je op een braai juist hout gebruikt. In Zuid-Afrika maken ze vaak grote stukken vlees gaar op de braai, om het daar vervolgens op warm te houden.

Het wordt pas geserveerd als al het vlees klaar is. Naast vlees op de braai, worden er ook stoofpotjes op de braai klaargemaakt, ook wel ‘potjie’ genoemd. Dit gerecht stamt uit de tijd dat Zuid-Afrikaanse boeren emigreerden uit de Kaapkolonie. Alles wat zij onderweg tegenkwamen, spaarden ze op om ’s avonds te stoven in een gietijzeren pannetje.

Bestel nu!

Ben je van plan om zelf te gaan braaien? Dat kan! Denk dan wel even aan de volgende punten:

Gebruik goed hout
Op de Zuid-Afrikaanse braai gebruik je geen kolen, maar hout. Zorg er wel voor dat je hout gebruikt dat de warmte goed vasthoudt, zoals SlowWwood Braaihout. Braai eerst al het vlees In Nederland zijn we gewend om alles wat van de barbecue afkomt direct op te eten, maar in Zuid-Afrika gaat dat iets anders. Braad eerst al het vlees (en de vis,
groenten ect.) en begin pas met eten als alles lekker klaar is.

Wat eten we erbij?
Naast vlees, is het wel zo fijn om een bijgerecht te hebben. Denk aan salades, braai broodjes, gepofte aardappel, en ga zo maar door.

Nodig zoveel mogelijk vrienden uit
Een braai gaat namelijk niet alleen om het eten. De gezelligheid is ook zeer belangrijk! Vraag je vrienden zelf wat eten en drinken mee te nemen, dan wordt het gegarandeerd een feestje!

Bron: www.mijnzuidafrika.nl

    Persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact.