Premium Braai/BBQ hout

Bestel nu!

Braaien is wat de Nederlanders BBQ-en noemen, wat ze vaak op readymade – kolen doen. Bij braaien worden de kolen zelf gemaakt door eerst een vuur te maken met hout.

SlowWwood heeft twee varianten braaihout, SEKELBOS én EUCABRAAI. Beide soorten hebben een hoge calorische waarden en geven schitterende kolen. Door de natuurlijke droging zal het makkelijk branden en weinig roken. Tevens geeft de geur een heerlijke smaak aan het vlees, en weet u dat het hout niet bloot gesteld is aan gif en/of verfstoffen.

Bij braaien draait niet alleen om eten; maar ook om de hele beleving er omheen, het wordt gezien als een sociale gelegenheid, als gezellig samenzijn, iets dat onmisbaar is in de Zuid-Afrikaanse cultuur. SlowWwood werkt o.a. samen met het Ministerie van Landbouw, Water en Bosbouw in Namibië en Zuid Afrika en draagt zo bij tot een verantwoordelijke kap van deze soorten

BESTEL NU!
  • Heerlijke geur (bushveld) en weinig rookontwikkeling.
  • Natuurlijk gedroogd in de Afrikaanse zon. < 10% vocht. (ter vergelijking; ongedroogde Europese hardhoutsoorten hebben al snel 30 tot 35% vocht)
  • Brandt 2 tot 3 keer langer dan Europees hardhout en is daardoor veel zuiniger in gebruik.
  • Brandt 2 tot 3 uur en geeft 5 tot 6 uur warmte.
  • Geeft mooie grote kolen en meer hitte. Ideaal voor grillen en sturen van temperatuur.
  • 60% voordeliger in gebruik dan Europees hardhout.
  • Ondersteunt de lokale bevolking in Zuid Afrika.
Bestel nu!

    Persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact.