Eucalyptus Openhaardhout FSC®

Bestel nu!

Ons Eucalyptus haardhout komt uit Zuid-Afrika uit goed georganiseerde bronnen. Deze plantages zijn FSC® 100% gecertificeerd. Het FSC-keurmerk van de Forest Stewardship Council® geeft aan dat het hout afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos, volgens normen voor milieu (duurzaam), sociale omstandigheden en economie.

Daarnaast steunt SlowWwood de lokale gemeenschappen door opleiding en begeleiding in bosbeheer, werkgelegenheid en woonruimte. Het resthout wat tijdens de productie van ons hoofdproduct (hout voor GWW-sector) vrijkomt wordt verwerkt naar haardhout, gekloofd en in kratten gepakt.

BRANDEIGENSCHAPPEN:

De Eucalyptus soorten die wij gebruiken hebben een gemiddelde dichtheid van 900 kg/m3 en branden daardoor 2 keer langer dan de gebruikelijke hardhout soorten zoals eiken, beuken of essen.

De SlowWwood Eucalyptus soorten hebben een calorische waarde van 21,3 MJ/kg en geeft warmte wat gelijk staat aan 400 m3 gas. Een gemiddeld gezin verbruikt 4-6 m3 gas per dag voor verwarming en met de huidige gasprijs geeft dit een behoorlijke besparing.

Nu bestellen

Wanneer hout verbrand wordt komt er CO2 (kooldioxide) vrij en ook tijdens het vervoer naar uw kachel is er CO2 uitstoot. Door aanplanting en terugroeien in onze plantages wordt CO2 gebonden en O2 (zuurstof) uitgestoten.

In de plantages worden ongeveer 1000 bomen per hectare (1 hectare = 1,5 voetbalveld) aangeplant en deze binden 20 ton CO2 per hectare per jaar, dus na 15-20 jaar (kapleeftijd) hebben zij 300 ton CO2 per hectare vastgelegd. Als we uitgaan dat een kubieke meter SlowWwood hout bij verbranding ongeveer 450 kg CO2 uitstoot, dan valt dit in het niet bij de hoeveelheid CO2 die gedurende de groei gebonden wordt. Wij kunnen dan ook stellen dat deze haardhoutvariant CO2 neutraal is.

    Persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het gevraagde contact.